LED-display Elementaire kennis Deel 1.

Elementaire kennis van LED-display Deel 1.

Nu wordt de toepassing van grootbeeld LED-display steeds uitgebreider. Om een ​​ordelijke en snelle weergave van honderden en duizenden LED-roosters te realiseren, hebben mensen veel hersenen gemobiliseerd. Wanneer mensen in de LED-display-industrie samenkomen, is het gemakkelijk om over de producten van het LED-scherm te praten en direct wat terminologie te zeggen. Als u op dit moment geen ' begrijp ik niets, is het beschamend om zo te chatten? Deel met u de basiskennis van het meest complete LED-weergaveproject en de algemene uitleg van terminologie, zodat u onmiddellijk kunt overschakelen van een klein wit LED-scherm om Pingdi te begrijpen!

(Warme herinnering, tegenwoordig worden Engelse afkortingen steeds vaker gebruikt en zijn er steeds meer onduidelijkheden. We moeten niet vergeten dat ' geen grappen maken.)

I. Basisprincipes van het LED-scherm

De LED is een afkorting voor Lighting Emitting Diode, het is een soort zelflichtende display-eenheid, met rood, lijm, groen in drie kleuren.

Een LED-module of verlichtingseenheid is gemaakt van LED-lampen, printplaat, pak en kabels.

Elementaire kennis van LED-display

II. Werkingsprincipe van LED-scherm

In lijnscanmodus heeft elke LED-roosterchip een set van het kolomaandrijfcircuit, dat een grendel- of schuifregister moet hebben om de lettertypegegevens van de weer te geven inhoud te vergrendelen. In de lijnaftastmodus zijn dezelfde rijbesturingspennen van dezelfde rij LED-puntmatrix verbonden met één lijn, in totaal acht lijnen, en tenslotte verbonden met een rijaandrijfcircuit. Er moet een grendel- of schuifregister in het rijaanstuurcircuit zijn om het lijnscansignaal te vergrendelen. (Elementaire kennis ledscherm)

Het rij-aandrijfcircuit en het rij-aandrijfcircuit van het LED-weergavescherm worden over het algemeen bestuurd door een enkele chipcomputer. De meest gebruikte computer met één chip is de MCS51-serie. De inhoud die wordt weergegeven op het LED-weergavescherm wordt over het algemeen opgeslagen in het externe datageheugen van de enkele chipcomputer in de vorm van lettertypen, dit zijn 8-bits binaire getallen.

Het besturingsproces van de enkele chipcomputer naar het LED-weergavescherm wordt eerst gelezen en vervolgens geschreven. Volgens de volgorde van de LED-puntmatrix op het scherm, drijft de MCU eerst de vergrendeling op de eerste rij van de LED-puntmatrix aan, schrijft de lettertypegegevens die zijn gelezen uit het externe gegevensgeheugen en vervolgens op de tweede en derde plakjes ... Tot het einde van deze rij, nadat de lettertypegegevens zijn geschreven, schrijft de SCM het lijnscansignaal naar de rijgestuurde grendels in deze rij, en de lichtgevende diodes die betrekking hebben op de lettertypegegevens in de eerste rij branden . Dan rij 2, rij 1, rij 3, rij 1 ... Totdat de eerste rij van de laatste rij oplicht. Nadat de eerste regel van elke rij is verlicht, wordt deze enige tijd vertraagd en vervolgens het zwarte scherm, zodat de computer met één chip de scanbesturing van één regel van het LED-weergavescherm kan voltooien. (LED-display elementaire kennis)

LED-schermbediening

SCM-scancontrole van de tweede regel en de derde regel van het LED-weergavescherm ... Tot aan de scancontrole van regel 8 is het proces hetzelfde als dat van regel 1. Nadat het controleproces van alle 8 regels is voltooid, LED-scherm maakt ook de volledige weergave van 1 frame-afbeelding compleet.

Hoewel op deze manier het LED-weergavescherm één regel voor één wordt verlicht, slechts één regel tegelijk, maar zolang we ervoor zorgen dat elke regel meer dan 50 keer per seconde kan worden verlicht, is de verversingsfrequentie hoger dan 50 Hz, dan is het beeld op het LED-scherm nog steeds een stabiel beeld op volledig scherm vanwege menselijke visuele traagheid.

III. Basissamenstelling van het LED-scherm (kennis van LED-producttraining)

1. Asynchroon scherm:

Over het algemeen bestaat het uit een displaybord (module), stripschermkaart, schakelende voeding en HUB-bord (optioneel). Door verbinding te maken met een computer via de seriële poort, kan de displaytekst worden gewijzigd en kan de computer worden losgekoppeld van het werk.

2. Synchronisatiescherm:

Synchronisatie LED-scherm

Het synchronisatieschermsysteem is relatief complex en het systeem kan groot of klein zijn. Over het algemeen bestaat het uit een computer, DVI grafische kaart, datatransmissiekaart, synchronisatiegegevens die de kaart ontvangen, HUB-bord, netwerkkabel, LED-scherm enzovoort. Het systeem heeft altijd een on-line computer nodig om de afbeelding en tekst op de computer weer te geven op het grote LED-scherm.

Snelle link naar Elementaire kennisproducten met LED-display   en startpagina

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
8:00-22:00(Beijing tijd)
Fax :
86-0755-23243136
Telefoon :
86-1371-7004700(Verwerkingstijd)
E - :
saga@atsilu.com
Factory Adres :
4f, gebouw 1, Lebao Industrial Zone, Fengxin Road, Guangming, Shenzhen, China
contact us