LED-display Elementaire kennis Deel 2.

Led scherm Elementaire kennis deel 2.

IV. Classificatie van LED-scherm

Het LED-beeldscherm is onder te verdelen in verschillende typen:  

1. Gebruik Toepassingen: LED-scherm voor binnen, LED-scherm voor semi-buiten, LED-scherm voor buiten.

2. Weergavekleuren: LED-display met één kleur, LED-display met dubbele kleuren, R, G, B full-colour LED-display.

3. Functies: LED-tekstscherm, LED-beeldscherm, LED-videoweergave, LED-scherm op volledig formaat.

V. Terminologische uitleg van het LED-videomuurweergavescherm

1. Wat is een led?

LED is de afkorting van light-emitting diode (LIGHT EMITTING DIODE), een weergaveapparaat dat bestaat uit geplaatste lichtgevende diodes. De LED in de display-industrie verwijst naar de LED die de zichtbare band kan uitzenden.

LED-display LED-lamp

2. Wat zijn de pixels van het LED-display?

Pixel is de kleinste afbeeldingseenheid van het weergavescherm, dat over het algemeen is samengesteld uit enkele of meer lichtgevende diodes. De pixels die zijn geschreven in sommige ontwerpschema's voor beeldschermen: 2R1G1B, wat de kleinste afbeeldingseenheid van het beeldscherm betekent, zijn samengesteld uit twee rode lichtemitterende buizen, een groene lichtemitterende buis en een blauwe lichtemitterende diode (in in de display-industrie worden rode, groene en blauwe lichtgevende buizen vaak vervangen door de Engelse letters R, G, B). P geeft de afstand tussen punten aan, geeft de diameter van punten aan.

LED-scherm LED-lamp

3. Wat is lichtgevende helderheid?

De intensiteit van het licht dat wordt uitgestraald door het eenheidsoppervlak van het LED-scherm is CD / m2, wat simpelweg de intensiteit is van het licht dat wordt uitgestraald door het scherm van één m2.

4. Wat is de helderheid van het LED-display?

De helderheid van het LED-weergavescherm verwijst naar de lichtsterkte per oppervlakte-eenheid van het weergavescherm wanneer het weergavescherm normaal werkt. De eenheid is cd / m2 (dat wil zeggen, hoeveel cd-lichtsterkte per vierkante meter), " cd " heet Candela in het Chinees en " m2 " heet vierkante meter in het Chinees. De helderheid van een videoscherm binnenshuis ligt over het algemeen tussen 200 en 1200 cd / m2. De helderheid van een videoscherm voor buiten ligt over het algemeen tussen 3000 en 7000 cd / m2. De helderheid van het LED-beeldscherm is een moeilijk meetbare index (omdat het testinstrument duur is), die kan worden berekend door de lichtsterkte van de lichtbuis van het beeldscherm te testen. Als een full-colour LED-scherm van 2500 punten / m2 bijvoorbeeld wit gebalanceerd is, worden 10 pixels willekeurig gemeten door de lichtsterktemeter van de lichtgevende diode, de gemiddelde lichtsterkte van de rode buis is 420 McD ; de groene buis is 1620 McD; en de lichtsterkte van de blauwe buis is 285 McD. De helderheid van het scherm is 2500X (2X420 + 1620 + 285) /1000=6862.5cd/m2 en 6862500mcd / m2 omdat het scherm 2500 pixels per vierkante meter heeft en elke pixel twee rode buizen heeft, een groene buis en een blauwe buis.

5. Wat is het helderheidsniveau?

De reeks handmatige of automatische aanpassingen van de hele schermhelderheid tussen de laagste en hoogste helderheid.

6. Wat is het grijsniveau?

Het grijsniveau van het LED-weergavescherm is een index die het beeldniveau van het weergavescherm weergeeft. Het grijsniveau van het videoscherm is over het algemeen verdeeld in 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096 enzovoort. Hoe hoger het grijsniveau, hoe duidelijker het beeldniveau is. Over het algemeen is het grijsniveau hoger dan 256 en is het beeldverschil niet erg groot.

7. Wat is de maximale helderheid?

Bij een bepaalde omgevingsverlichting hebben de primaire kleuren van het LED-beeldscherm het maximale helderheids- en grijsniveau.

8. Wat is Pixelafstand (puntafstand)?

Hoe kleiner de afstand tussen twee aangrenzende pixels, hoe korter de visuele afstand. Insiders uit de branche korten P meestal af om de puntafstand aan te geven.

LED-scherm

9. Wat is een drie-eenheid?

De drie onafhankelijk verpakte SMT-lampen van RGB zijn verticaal naast elkaar geplaatst op basis van een bepaalde afstand, wat niet alleen de voordelen van drie in één heeft, maar ook de tekortkomingen van drie in één oplost.

10. Wat is een dubbele primaire kleur, valse kleuren en full-colour display?

Verschillende kleuren lichtgevende diodes kunnen verschillende beeldschermen vormen. Dubbele primaire kleuren zijn samengesteld uit rode, groene of geelgroene kleuren, valse kleuren zijn samengesteld uit drie verschillende kleuren: rood, geelgroen en blauw, en volledige kleuren zijn samengesteld uit drie verschillende kleuren: rood, puur groen en puur blauw.

11. Wat is een moirépatroon?

Het is wanneer we het full-colour LED-scherm in ons werk fotograferen dat er onregelmatige waterrimpelingen verschijnen op het scherm van het LED-scherm. Deze waterrimpelingen worden " genoemd molaire rimpelingen " in de natuurkunde.

12. Wat is pixeldichtheid?

Ook bekend als puntmatrixdichtheid, verwijst meestal naar het aantal pixels per vierkante meter van het weergavescherm.

13. Wat is een LED-displaymodule?

Samengesteld uit verschillende weergavepixels, is hij structureel onafhankelijk en kan hij de kleinste eenheid van het LED-weergavescherm vormen. Typisch zijn 8 * 8, 8 * 7, etc.

14. Wat is DIP?

DIP is de afkorting van DOUBLE IN-LINE PACKAGE. Het is een in-line assemblage met twee lijnen.

15. Wat is SMT? Wat is smd?

SMT is de afkorting van SURFACE MOUNTED-technologie, de meest populaire technologie en technologie in de elektronische assemblage-industrie op dit moment; SMD is de afkorting van een opbouwapparaat.

16. Wat is een LED-displaymodule?

De basiseenheid met schakeling en installatiestructuur, weergavefunctie en weergavefunctie kan worden gerealiseerd door de eenvoudige montage.

17. Wat is een led-display?

Via een bepaalde besturingsmodus is het weergavescherm samengesteld uit een reeks LED-apparaten.

Snelle link naar Elementaire kennisproducten met LED-display   en startpagina

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
8:00-22:00(Beijing tijd)
Fax :
86-0755-23243136
Telefoon :
86-1371-7004700(Verwerkingstijd)
E - :
saga@atsilu.com
Factory Adres :
4f, gebouw 1, Lebao Industrial Zone, Fengxin Road, Guangming, Shenzhen, China
contact us